Rusija: Medicinarima jedan radni dan sa kovid pacijentima računaju kao tri
Ilustracija

Rusija: Medicinarima jedan radni dan sa kovid pacijentima računaju kao tri

Svaki dan rada sa pacijentima zaraženim koronavirusom u stacionarnim ustanovama, ambulantama i hitnoj pomoći ruskim medicinskim radnicima biće računat kao - tri dana.

Kako je navedeno iz pres-službe ruskog Ministarstva rada, medicinski tehničar hitne pomoći koji je tokom dva mjeseca odlazio na pozive kod oboljelih od kovida-19 imaće staž od šest mjeseci.

Podatke o medicinskim radnicima koji pružaju pomoć pacijentima sa potvrđenim virusom ili sumnjom na virus poslodavci će dostavljati penzionom fondu. U ruskom Ministarstvu rada podsjećaju da se prevremena penzija dobija za 25 godina medicinskog staža u seoskoj sredini i 30 godina staža u gradu.

Prethodno je objavljeno da je stimulativne uplate za april za rad sa pacijentima zaraženim koronavirusom dobilo više od 153.000 medicinskih radnika u unutrašnjosti zemlje - ljekari, pomoćno osoblje, vozači hitne pomoći, te saradnici federalnih ustanova, navodi "Ruska riječ".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.