Anđušić: DPS nastavlja da dinamično razvija Podgoricu
Mihailo Anđušić

Anđušić: DPS nastavlja da dinamično razvija Podgoricu

Dvije godine nakon ostvarivanja jedne od najubjedljivijih pobjeda na lokalnim izborima, sa radošću i ponosom možemo da konstatujemo da je Demokratska partija socijalista omogućila nastavak dinamičnog razvoja Podgorice, ocijenio je Mihailo Anđušić, šef Kluba odbornika DPS Skupštine Glavnog grada.

On je istakao da polovinu mandata dočekuju izuzetno zadovoljni rezultatima rada podmlađenoga Kluba odbornika DPS.

"Progresivnom političkom snagom i svojim aktivnostima odlučno se suprotstavljamo destruktivnim snagama i dajemo glavni zamajac odgovornoj gradskoj upravi, u namjeri da realizuje sve one projekte zbog kojih je DPS i dobila povjerenje građanki i građana", kazao je Anđušić.

Lokalna vlast je prema njegovim riječima, tako za nepune dvije godine ostvarila brojne planove iz izbornog programa.

"Započeta je izgradnja sistema za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici, najznačajnijega projekta u novijoj istoriji Podgorice. Rekonstruisane su tri značajne saobraćajnice, bulevari prema Golubovcima, Cetinju i Tuzima, dok ubrzano teče rekonstrukcija starog puta prema Spužu i Danilovgradu i planiranje novog bulevara prema Danilovgradu i Nikšiću. U završnoj fazi su radovi na gradnji zaobilaznice koja će povezivati Bulevar 21. maj i Dajbabe, odnosno bulevar prema Golubovcima. U završnoj su fazi i radovi na kompleksu Doma za stare. Asvaltirane su i uređene brojne gradske saobraćajnice, trgovi, parkovi i igrališta. Vraćen je spomenik Josipu Brozu i podignut spomenik Ivanu Crnojeviću, čime je lokalna vlast pokazala da poseban odnos gaji prema crnogorskom antifašizmu i multikulturalnosti. Uz pomoć partnera, održane su i pokrenute brojne manifestacije kulture i sporta, a otvorena je i rekonstruisana Bemax arena, koja je u vrijeme pandemije virusa Covid-19 bila određena za prihvat potencijalnih bolesnika. Lokalna vlast na čelu s gradonačelnikom Vukovićem visok stepen odgovornosti prema građanima i gradu pokazala je upravo u trenucima kad je cio svijet bio zatečen efektima širenja virusa, blagovremenim i preciznim reagovanjem te uvođenjem mjera koje su pomoć ugroženim privrednicima.

Ostvareni rezultati daju nam za pravo da očekujemo još jednu ubjedljivu izbornu pobjedu na predstojećim parlamentarnim izborima", zaključuje Anđušić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.