U Rimu protest protiv italijanske vlade
Foto: AFP

Tražeći odlazak Kontea

U Rimu protest protiv italijanske vlade

Oko 200 osoba danas je u centru Rima protestovalo u napetoj atmosferi protiv italijanske vlade, tražeći odlazak premijera Đuzepea Kontea, kojeg optužuju za loše stvari u zemlji.

Mala grupa demonstranata je u pokušaju da izbjegne policijski kordon pobjegla sporednim ulicama, dok su neki demonstranti legli ispred policijskih oklopnih vozila da bi ih spriječili da krenu naprijed, prenosi Beta.

Dio demonstranata su simpatizeri ekstremne desnice, jer nose majice sa natpisom "Marš za Rim". Taj marš su 1922. godine organizovali fašisti Benita Musolinija kako bi izvršili pritisak na tadašnju vladu.

"Hoćemo revoluciju u Italiji. Konteova vlada nam se ne sviđa", rekao je Frans presu neimenovani demonstrant.

Italija, koja je veoma pogođena epidemijom korona virusa sa više od 33.000 mrtvih, zabilježila je pad od 5,3 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) tokom prva tri mjeseca 2020. u odnosu na prethodni period. To je najveći pad BDP-a u posljednjih 25 godina u Italiji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.