Ašanin: Svi povrijeđeni iz udesa na Bogetićima stabilno, sedam zadržano
Ilija Ašanin, Foto: Screenshot

Primljeno 26 pacijenata

Ašanin: Svi povrijeđeni iz udesa na Bogetićima stabilno, sedam zadržano

Svi pacijenti, njih 26, koji su jutros, nakon udesa na Bogetićima dovedeni u Opštu bolnicu Nikšić zbrinuti su i stabilnih su vitalnih parametara, saopštio je direktor Opšte bolnice Nikšić Ilija Ašanin.

"Jutors od 9 časova zbog povreda zadobijenih u saobraćajnom udesu primili smo i ukazali pomoć za 26 učesnika saobraćajne nesreće. Od njih 26, 19 pacijenata je nakon urađene dijagnostike i ukazane pomoći vraćeno na kućno liječenje, dok je njih sedam zadržano na bolničko liječenje", saopštio je Ašanin.

Od njih sedmoro, kako je kazao, petoro  je zbrinuto na odeljenju intezivne njege, jedan pacijent je smješten na odeljenje hirurgije i drugi na odeljenju ortopedije.

"Jedna djevojčica od devet godina je zbog ozbiljnosti povreda odmah operisana, sada se osjeća dobro i stabilnih je vitalnih parametara. Ostala je na odeljenju intezivne njege radi nastavka liječenja", kazao je Ašanin.

Mještani pomagali u izvlačenju povrijeđenih

On je objasnio da su svi pacijenti na intezivnoj njezi stabilnih vitalnih parametara, a da je većina pacijenata primljena sa prelomima rebara i ekstremiteta, te da su pod stalnim su nadzorom dežurnih ljekara.

"Danas u toku dana će biti obavljene dodatne dijagnostičke procedure, tako da se očekuje da će kasnije tokom dana ili sjutra neki pacijenti biti podvrgnuti operativnim zahvatima kako bi se zbrinule sve vrste povreda koje imaju", najavio je Ašanin.

Timovi bili spremni za rad u roku od pola sata, za 45 minuta zbrinuti svi povrijeđeni

Poručio je da Opšta bolnica u Nikšiću ima spremne medicinske timove za vanredne situacije kao što je ova, i da su svi timovi bili spremni za rad u roku od pola sata svi timovi bili spremni za operativan rad.

"Ono što mogu da kažem, da smo za kratak vremenski period od 45 minuta uspjeli da zbrinemo sve povrijeđene, i sa zadovoljstvom mogu da saopštim da nije bilo smrtnih slučajeva, a da će pacijenti sa odeljenja intezivne njege biti brzo oporavljeni i da će se brzo vratiti svojim kućama", ističe Ašanin.

Na pitanje da li ima podataka o stradalim u saobraćajnom nesreći Ašanin je saopštio da niko od stradalih nije dovezen u Opštu bolnicu u Nikšiću, a da on kao ljekar ima nezvanične podatke da su dvije osobe smrtno stradale što je, ocijenio je, velika tragedija.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.