Produžen rok studentima za višemjesečnu obuku iz novinarstva
PRIME bedževi, Foto: NVO 35mm

NVO 35mm sa partnerima realizuje usavršavanje

Produžen rok studentima za višemjesečnu obuku iz novinarstva

NVO 35mm je produžila rok za Javni poziv studentima i studentkinjama studija medijskih programa državnih i privatnih univerziteta, za višemjesečnu obuku iz novinarstva koje će se realizovati u okviru projekta PRIME (Profesionalni, odgovoRni i Inkluzivni Mediji) finansiranog od strane Evropske komisije.

U saopštenju se navodi da će pomenuti projekat omogućiti podsticanje inkluzivnih i istraživačkih medijskih sadržaja, naglašavajući perspektive manjina – LGBTIQ osoba, osoba s invaliditetom, Roma, žena, korisnika i bivših korisnika psihoaktivnih supstanci.

"Obuke iz oblasti evropskih integracija i ljudskih prava, te etičkog, istraživačkog i mobilnog novinarstva, vodiće profesorica Nataša Ružić sa Fakulteta političkih nauka UCG, istraživački novinar i autor nagrađivane emisije Mehanizam Mirko Bošković i dugogodišnja urednica, novinarka, izvršna producentkinja i konsultantkinja u oblasti medija Lamija Alečković", objasnili su iz ove NVO.

Osim obuka iz pomenutih oblasti, vanredni profesor filmske i TV režije dr Nikola Vukčević, sa polaznicima/ama podijeliće znanja i vještine o osnovnim postulatima snimanja i montaže - intervju i storytelling (storiteling).

Iz NVO 35mm su saopštili da se realizacijom projekta želi ojačati profesionalna medijska scena u Crnoj Gori kroz održivi doprinos participativnoj demokratiji i procesu evropskih integracija, jačanje inkluzivnog izvještavanja, nezavisnog i istraživačkog novinarstva o EU integracijama, uz isticanje perspektive manjina.

Projekat u partnerstvu sprovode: produkcijska kuća Galileo production, Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG), NVO 35mm, Romska organizacija “Koračajte sa nama – Phiren Amenca”, NVO LGBT Forum Progres, NVO 4Life i Fakultet političkih nauka UCG.

"Aktivnosti projekta obuhvataju: edukaciju predstavnika manjinskih grupa, novinara i studenata novinarstva o istraživačkom novinarstvu, ljudskim pravima, EU integracijama, etičkom izvještavanju, digitalnim i novim medijima, interakciji s publikom; izradu vodiča o odgovornom i inkluzivnom izvještavanju o pristupanju EU i njegovu promociju i prezentaciju; formiranje medijske redakcije za inkluzivno izvještavanje o pristupanju EU i marginalizovanim grupama; izradu i objavljivanje istraživačkih priča; izradu dokumentarnih filmova; medijski festival i završnu konferenciju", zaključili su u saopštenju.

Prijave za obuku poslati do 5. juna 2020. godine na e-mail [email protected]. Prijava treba da sadrži CV uz motivaciono pismo (do 2000 karaktera).


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.