Brnabić: Niko u 21. vijeku ne želi da formira novu crkvu
Ana Brnabić

"Hapšenje Joanikija je politički čin"

Brnabić: Niko u 21. vijeku ne želi da formira novu crkvu

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocijenila je da pojedini političari u regionu stvaraju tenzije među narodima samo da bi "prikrili da ne trče brzo kao Srbija".

Gostujući na TV Hepi, Brnabić je rekla da je Srbija neke zemlje u ekonomskim oblastima "stigla i prestigla", da su nesuglasice zvanične Podgorice sa Beogradom posljedica toga, a napomenula je da 28 odsto stanovnika Crne Gore čine Srbi.

"Mi moramo da se bavimo pitanjima Srba gdje god oni živjeli, imamo ustavnu obavezu, i za to se nećemo izvinjavati", rekla je Brnabić i dodala da se i druge države bave pravima svoje nacije van granica sopstvene zemlje, prenosi Pobjeda.

Ona je ocijenila da je Srbija sa Mađarskom izgradila strateško partnerstvo upravo na osnovu saradnje Beograda i Budimpešte o pravima nacionalnih manjina.

Brnabić je dodala i da je hapšenje vladike Joanikija u Crnoj Gori bilo politički čin, koji nije smio da se dogodi, uz ocjenu da prema vjerskim osjećanjima "morate da budete posebno oprezni kako ne bi izazivali sukobe".

Sa druge strane, Brnabić je rekla da ne razumije potrebu kreiranja nove crkvene zajednice u 21. vijeku.

"To u 21. vijeku niko ne želi, osim ako nije (glumac) Tom Kruz", ocijenila je Brnabić.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.