Ukrajinski policajci sačekali balkanske ubice, Kotoraninu supruga spasila život
Foto:Screenshot

Zahvaljujući pomoći policije uspjele kupiti oružje, municiju, automobile...

Ukrajinski policajci sačekali balkanske ubice, Kotoraninu supruga spasila život

Ukrajinski policajac Rostislav Černobriv i bivši poslanik Narodnog fronta Evgenij Deideij sačekali su napadače na Radoja Zvicera na granici te države, i pomagali im u pripremi pokušaja ubistva, objavio JE ukrajinski portal strana.ua, pozivajući se na visokopozicionirani izvor iz Nacionalne policije Ukrajine.

Zbog pokušaja ubistva navodnog vođe kavačkog kriminalnog klana, ukrajinska policija je uhapsila Baranina Stefana (Mandića) Đukića (30), Podgoričanina Emila Tuzovića (30) i Nišlije Petra Jovanića (46) i Milana Brankovića (31).

Uhapšen je i službenik Nacionalne policije Ukrajine Rostislav Černobrivi, kojeg kolege sumnjiče da je pomagao napadačima na Zvicera.

Portal strana.ua, međutim, tvrdi da policija sada ćuti o umješanosti svog službenika u pokušaj ubistva Zvicera 26. maja u Kijevu.

Pozivajući se na izvore u Ministarstvu unutrašnjih poslova, objavili su da je taj policijski narednik već pušten na slobodu, prenose Vijesti.

Tvrde i da im je visokopozicionirani izvor iz Nacionalne policije saopštio da se zbog pokušaja ubistva navodnog vođe kavačkog kriminalnog klana i pomoći napadačima, istraga vodi i protiv Deideija.

"Ubice su se unaprijed dogovorile da ih sačekaju na granici. Dogovoreno je i da će im pomoći u nabavci oružja i transporta u Ukrajini. Prema informacijama koje se provjeravaju, na granici su ih sačekali Deidei, policajac iz kijevskog puka i eventualno ostali pripadnici Nacionalne policije. Zahvaljujući pomoći policije, balkanske ubice uspjele su kupiti oružje, municiju i automobile, kao i organizovati nadzor nad Petrom (Radojem) Zvicerom. Nakon pokušaja ubistva, Rostislav Černobrivi je grupu odveo u Odesu. Ubice su pokušale brzo da napuste Ukrajinu kroz tu oblast, međutim, uhapšeni su u tri sata ujutro u blizini Odese".

Napadači su utorak nakon pucnjave zapalili automobil, prilikom čega je plamen zahvatio jednog od njih.

Zvicer koji je zadobio više prostrelnih rana u predjelu grudi trenutno se oporavlja u kijevskoj bolnici i njegovo zdravstveno stanje stabilno.

Supruga mu spasila život?

Ukrajinski portal detektiv-info, objavio je juče i da je Zvicerova supruga Tamara pucala na napadače. 

Sajt detective-info.com.ua objavio je fotografiju sa jedne od sigurnosnih kamera, na kojoj se vidi žena koja u ruci drži pištolj u trenutku kada napadači pucaju u njenog supruga Radoja.

“Pucala je na napadače na Zvicera. Njen postupak nije dozvolio da ubice likvidiraju žrtvu na licu mesta. Ona je natjerala napadače da pobjegnu", rekao je sagovrnik ovog ukrajinskog portala.

Kako su odmah nakon pokušaja likvidacije prenijeli ukrajinski mediji izjave očevidaca, pored žrtve je bila i žena. Rukama je pokušala zaustaviti krvarenje, prenio je ТСН.Ранок.

Nova.rs: Užičanin naručio ubistvo Kotoranina?

Užičanin Damir Hadžić (45) navodi se kao jedan od mogućih nalogodavaca pokušaja ubistva Zvicera, objavio je juče portal Nova.rs. Hadžić je dobro poznat srpskoj policiji, a nalazi se na "visokoj poziciji" u "škaljarskom klanu", navodi se u tekstu.

Ime Damira Hadžića pominjalo se i nedavno kada je ubistvo kavčanina Davorina Baltića na Vračaru ponovo punilo novinske stranice nakon objavljivanja snimka njegovog ubistva. Na tom video-zapisu se navodno vide upravo Hadžić i plaćenik iz BiH kako rešetaju Baltićev automobil u kom je u tom trenutku bio sa kumom, inače policajkom Marijom Nikolić.

.U “papirima” sprskih istražnih organa navodi se i da Damir ima svoju organizovanu kriminalnu grupu i jako uporište u Užicu i zlatiborskom kraju.

Prije desetak godina hapšen je u Milanu gdje je, kako tvrdi tamošnja policija, organizovao pljačku blindiranog vozila za prevoz novca. Taj pokušaj pljačke je propao, iako je on sa svojim saučesnicima bio naoružan dugim i kratkim cijevima. Ubrzo se opet našao na slobodi, pa se vratio u Užice. Početkom 2012. godine na njega je pucano u kladionici u ovom gradu. Ranjen je sa tri metka, ali je uspio da se spase. Međutim, Hadžićevo ime nije se našlo na listi uhapšenih u ukraijnskoj Odesi, navodi Nova.rs.

Kodex/Vijesti/Nova.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.