Na Kosovu danas 12 slučajeva koronavirusa
Ilustracija

Na Kosovu danas 12 slučajeva koronavirusa

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova (NIJZ) saopštio je da je danas testirano 311 uzoraka uzetih u Klinici za zarazne bolesti i od kontakata ranije zaraženih, a 12 osoba pozitivno je na korona virus, čime je ukupan broj inficiranih 1.064.

Pozitivni su kontakti ranije zaraženih iz opštine Vučitrn, gdje je šestoro danas bilo pozitivno na korona virus, iz opštine Prizren pet slučajeva i jedan sa prebivalištem u opštini Mališevo.

Danas se oporavilo devet pacijenata, tako da je do sada kovid-19 ukupno preležalo 829 osoba.

Trenutno na evidenciji ima još 205 oboljelih od KOVID-19, dok je do sada preminulo 30 osoba koje su pored korona virusa bolovale od drugih hroničnih bolesti.

Od 8. februara do danas u Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju NIJZ metodom RT-PCR testirano je 14.635 osoba na virus SARS-CoV-2.

NIJZ 24 sata dnevno kontinuirano kontaktira i nadgleda sve kontakte u slučajevima zaraženih korona virusom obavezujući ih za samoizolaciju i traženje ljekarske pomoći ako imaju simptome KOVID-19, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.