Roman Širokov

Širokov zahvalan supruzi koja ga je spasila

"Votka i viski su me umalo koštali života, shvatio sam da ne želim da umrem mlad"

Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Rusije Roman Širokov ispričao je kako je u mlađim danima imao velikih problema sa alkoholom.

On se prisjetio dana kada je imao 21 godinu i više vremena bio za šankom, nego na fudbalskom terenu, prenosi B92.

Tada je bio fudbaler CSKA iz Moskve, koji ga je u jednom trenutku poslao na pozajmicu u Torpedo.

"Tada sam imao ozbiljnih problema, votka i viski su me umalo koštali života. Ali sam shvatio da sam u nevolji i da ne želim da umrem mlad", prisjetio se Širokov, kasnije fenomenalni vezista.

"Bio sam strašno razočaran tom pozajmicom, a onda mi je u posjetu došao jedan prijatelj. Izašli smo na piće, a zatim sam dva mjeseca lutao zemljom, pio viski i votku. Svašta smo radili, a mnogo toga se i ne sjećam".

Oca je izgubio sedam godina prije toga, a majka je morala da radi dva posla kako bi Romanu obezbijedila uslove za fudbalski razvoj.

"Njoj nije bilo jasno što se sa mnom događa. Nakon dva mjeseca pijančenja CSKA je odlučio da me pošalje na služenje vojnog roka. Tamo sam krečio zidove i morao sam da kopam rovove. Živeli smo u barakama, a svaki dan ustajanje je bilo u šest sati".

Sve se promijenilo kada je upoznao buduću suprugu Katju.

"Brak sa njom je zaustavio moj ponor. Više ne pijem, spasio sam se!", zaključio je Širokov.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.