Blokiran račun Opštine Budva
Opština Budva

Blokiran račun Opštine Budva

Privredni sud je na zahtjev Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa, kako saznaje RTV Budva iz Sekreterijata za finansije, blokirao jutros u 10 sati račun Opštine Budva na iznos od 29,3 miliona eura, odnosno za sumu koja je krajem prošle godine iz državnog budžeta isplaćena njemačko-austrijskoj kompaniji WTE/EVN po osnovu aktivirane garancije koju je država dala Opštini za kredit za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Ministarstvo finansija saopštilo je da su bili prinuđeni da blokiraju račune Opštine Budva na pomenuti iznos jer nisu uspjeli dosadašnji razgovori sa predstavnicima Opštine Budva, a tvrde da su nuđene i državne garancije za kredit kojim bi Opština Budva platila dug državi.

U Ministarstvu su naglasili da su održani sastanci na kojima je razmatrano na koji način bi država mogla da pomogne Opštini da izmiri dug.

"U skladu sa tim razgovorima, Zakonom o budžetu za 2020. predviđeno je izdavanje državne garancije za zajam koji bi Opština Budva uzela kod neke od komercijalnih banaka, a koji bi poslužio za izmirenje duga prema državi. Međutim, i pored tih napora, odgovor Opštine Budva je izostao, pa je Ministarstvo bilo prinuđeno da pokrene postupak naplate tog potraživanja preko Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore. Prema informacijama kojima raspolažemo, Zaštitnik je pokrenuo postupak podnošenjem tužbe Privrednom sudu u cilju naplate”, rekli su juče "Vijestima" iz Ministarstva finansija.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.