Koronavirus u Americi odnio preko 100.000 života
Ilustracija

1.297 umrlih u jednom danu do Covid-19

Koronavirus u Americi odnio preko 100.000 života

Sjedinjene Američke Države su u četvrtak zabilježile novih 1.297 umrlih od koronavirusa u protekla 24 sata, pokazuje dnevni izveštaj Univerziteta "Džons Hopkins".

Time se ukupan broj umrlih u zemlji popeo na 101.573, što je daleko najviše od svih zemalja zahvaćenih pandemijom, pošto je dan ranije pređen prag od 100.000 umrlih, prenosi Hina.

SAD je od kraja februara, kada je od Covida-19 umrla prva žrtva, zabilježio više od 1,7 miliona oboljelih, pokazuju izveštaji Univerziteta "Džons Hopkins" koji se neprestano osvježavaju.

Stručnjaci, među kojima i imunolog Entoni Fauči, savjetnik Bijele kuće, saglasni su, ipak, da su zvanični brojevi najvjerovatnije manji od stvarnih.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.