Cijene nafte na svjetskom tržištu u porastu
Ilustracija

Cijene nafte na svjetskom tržištu u porastu

Cijenene nafte na svjetskom tržištu danas su u porastu zbog rasta potražnje za gorivom u SAD, uprkos iznenadnom rastu zaliha sirove nafte i zabrinutosti da bi novi kineski zakon o bezbjednosti u Hongkongu mogao dovesti do trgovinskih sankcija.

Američka administracija za energetske informacije saopštila je da su zalihe sirove nafte u SAD porasle na 7,9 miliona barela, što je prevazišlo sva očekivanja.

U Londonu je cena sirove nafte "brent" iz Sjevernog mora porasla za 85 centi i iznosi 35,59 dolara po barelu.

U Njujorku je cijena svijetle sirove nafte veća za 93 centa i iznosi 33,74 dolara po barelu, prenosi Srna.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.