Stimulans od 15% zaposlenima u ustanovama socijalne i dječije zaštite, ljekarima specijalizantima da se isplati naknada
Sa sjednice Vlade

Sjednica Vlade

Stimulans od 15% zaposlenima u ustanovama socijalne i dječije zaštite, ljekarima specijalizantima da se isplati naknada

Vlada je usvojila Informaciju o stimulaciji za zaposlene u ustanovama socijalne i dječje zaštite za smještaj korisnika za april i maj 2020. godine i dala saglasnost da se zaposlenima u tim ustanovama isplati stimulans u visini do 15%.

Usvojena je i Informacija o plaćanju naknade za odvojeni život za specijalizante u sektoru javnog zdravstva za april 2020. godine.

"Vlada je dala saglasnost da se ljekarima specijalizantima, kojima je usljed novonastale situacije uzrokovane koronavirusom prekinut specijalistički staž, isplati naknada za odvojeni život u ukupnom bruto iznosu od 59.458,68 eura za april 2020. godine", saopšteno je iz Vlade.

Usvojena je Informacija o prijedlogu Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore za zaključenje Sporazuma o poravnanju pred Centrom za posredovanje u predmetu P.br.990/18.

"Vlada je dala saglasnost da Zaštitnik zaključi Sporazum o poravnanju na iznos od 133.000 eura koji je prihvatio tužilac – kompanija „Kroling“ doo Danilovgrad", saopšteno je.

Vlada je usvojila Informaciju o izvedenim radovima na desnom rukavcu rijeke Bojane i planiranim aktivnostima do kraja 2020. godine.

"U dokumentu je ukazano da je izvedenim radovima postignuto nekoliko efekata: pročišćeno je korito desnog rukavca, materijal koji je izvađen je iskorišćen na najbolji način za prihranjivanje plaže koja je erodirala i dobili smo ponovo prostor koji je tokom vremena bio izgubljen te da je za završetak planiranih aktivnosti potrebno je izvesti čišćenje desnog rukavca u dužini još oko 1.400 metara", navodi se.

Vlada je u okviru kadrovskih pitanja konstatovala prestanak mandata dugogodišnje sekretarke Sekretarijata za zakonodavstvo Dušanke Jauković zbog prestanka radnog odnosa usljed sticanja zakonskog uslova za penziju.

"Premijer Duško Marković se zahvalio dosadašnjoj sekretarki Sekertarijata za zakonodavstvo rekavši da je bilo zadovoljstvo raditi sa Dušankom Jauković i učiti od nje", zaključuje se u saopštenju Vlade.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.