Otvorena saobraćajnica u Budvi, Carević: Ispunjena riječ data građanima
Foto: Opština Budva

Gradonačelnik Budve presjekao vrpcu

Otvorena saobraćajnica u Budvi, Carević: Ispunjena riječ data građanima

Radovi na bulevaru Dionizija Mikovića i kružnom toku u Bečićima su završeni. Svečanom otvaranju ove saobraćajne dionice prisustvovali su predsjednik Opšine Marko Carević, predsjednik Skupštine Opštine Krsto Radović, Sekretar za investicije Mladen Mikijelj i predsjednik Mjesne zajednice Bečići Predrag Ivanović.

"U pitanju je jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata Opštine Budva u poslednjih nekoliko godina. Sanacijom ove dionice, Bečići su dobili bulevar sa četiri trake i kružni tok koji će značajno unaprijediti urbanističko-saobraćajni ambijent Bečića i turistički potencijal cijele paštrovske rivijere", navodi se u saopštenju iz kabineta Carevića.

Za ovaj projekat opredijeljeno je oko milion eura, od čega 250 hiljada eura za kružni tok, 150 hiljada eura za bulevar, 450 hiljada eura za regulaciju bečićkog potoka, što je bio preduslov za realizaciju projekta, i 35 hiljada eura za korekciju crne tačke na samom bulevaru koja već dugo vremena predstavlja opasnost za učesnike u saobraćaju.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević prekinuo je svečanu vrpcu i obratio se prisutnim građanima.

"Raduje me to što je ispunjena riječ koja je data građanima Bečića i obećanje da će dobiti bolju, ljepšu i sigurniju saobraćajnicu. Svjedoci smo danas da se radi o saobraćajnom i urbanističkom rješenju na koje možemo biti ponosni i koje može biti uzor za naše buduće projekte ove vrste,“ poručio je Carević.

Predsjednik Skupštine Opštine Krsto Radović istakao je da je poslednje tri godine u Bečićima, Rafailovićima, Ivanovićima, Čučucima, Boretima urađeno niz rekonstrukcija saobraćajnica, i da se očekuje brz početak izgradnje novih saobraćajnica i sportskog multifunkcionalnog terena. On se takođe zahvalio Mjesnoj zajednici Bečići na njihovoj ažurnosti, angažovanju i pomoći građanima.

Krunitok5

Foto: Opština Budva

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.