Liberalna partija Crne Gore

Liberali izrazili zabrinutost za novi talas fašizma

"Odluka sudije da pusti na slobodu rušioca spomenika na Ravnom Lazu sramotna"

Liberalna partija izrazila je najdublje razočarenje postupkom sudije za istrage u Osnovnom sudu u Podgorici koji je pustio na slobodu počinioca kako smatraju morbidnog djela uništavanja spomenika posvećenog organizatorima Trinaestojulskog ustanka na Ravnom Lazu.

"Poštujemo odluku sudije bez obzira što mislimo da je ovakav čin  nedopustiv i unosi zebnju među građane Crne Gore jer anulira rezultate koje je Uprava policije postigla u brzom otkrivanju i lišavanju slobode počinioca ovog sramnog djela", navodi se u saopštenju.

Liberali izražavaju čuđenje da je sudija za istrage mogao da pusti na slobodu osobu koja je svojim nedjelom uzbunila cjelokupnu crnogorsku i regionalnu javnost dovodeći u pitanje cjelokupnu antifašističku prošlost i ideale  naših predaka.

Ističu da su zabrinuti da će se poslijedice ovakve odluke još gnusnije i radikalnije krenuti na sve slobodarsko u Crnoj Gori, a da se otvaraju vrata za sve naredne pokušaje  profašista da ruše tekovine NOB-a i  da besramno izazivaju nove talase mržnje i sukoba.

"Za djela koja su minorna u odnosu na ovo koje je počinjeno na Ravnom Lazu određuje se pritvor od 30 dana,bez obzira na činjenicu da se radi o počiniocu  učeniku, bezmalo maloljetnoj osobi što u nama izaziva još veću zebnju,jer ne može se govoriti o izolovanom incidentu već o trajnim napadima na antifašističku Crnu Goru organizovanim u kleronacionalističkim krugovima", poručili su u Liberalnoj parti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.