Postavljene prve zaštitne mreže na Ribnici
Foto: PG Biro

Glavni grad nastavlja borbu protiv nelegalnog odlaganja otpada

Postavljene prve zaštitne mreže na Ribnici

Ekipe gradskog preduzeća Čistoća d.o.o. postavile su prvu zaštitnu barijeru ispod Tabačkog mosta, sa ciljem sprječavanja prodiranja otpada ka obali Morače – Skalinama, koja će istovremeno omogućiti lakše i brže uklanjanje otpada.

"Imajući u vidu iskustva iz prethodnih godina, planirano je da u narednom periodu barijere budu postavljene na još nekoliko lokacija duž vodotoka Ribnice, kako bi se smanjila količina nepropisno odloženog otpada", navode iz PG Biroa.

Objasnili su da su zaposleni u gradskoj Čistoći iskoristili nizak nivo vode, pa je grupa radnika angažovana i na čišćenju korita i obale Ribnice od Tabačkog do mosta Kapadžića, odakle je uklonjeno 60 vreća raznog otpada.

"Nažalost, korito rijeke Ribnice i pored brojnih apela i velikog broja akcija čišćenja, na pojedinim mjestima nesavjesnim pojedincima služi za odlaganje raznih vrsta otpada. Radnici Čistoće redovno održavaju obale rijeka, a ovi poslovi su najintenzivniji tokom ljeta, odnosno u mjesecima kada je nivo vode nizak", poručili su u saopštenju.

Namjera im je da podstaknu promjene nesavjesnog ponašanja pojedinaca, uz još jedan apel da, odlaganjem otpada na propisan način, zajedno možemo sačuvati ljepotu naših rijeka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.