Vlada utvrdila: Gradiće se hidroelektrana na Komarnici(FOTO)

Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila Prijedlog odluke o donošenju Detaljnog prostornog plana za prostor višenamjenske akumulacije na rijeci Komarnica - najvažniji dokument koji je preduslov za ulazak u kapitalni energetski objekat: HE visine 170 m, instalisane snage 170 MW, kapaciteta 209 GWh.

Generalna direktorica Direktorata za planiranje u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Marina Izgarević Pavićević kazala je da je najvažniji kriterijum za definisanje kote normalnog uspora da se ne remeti prirodni režim u zoni naselja Šavnik i u zoni kanjona Nevidio.

"Lučno-betonska brana HE Komarnica biće smještena u vrlo uskom „V“ profilu kanjona, prema „optimizacionim analizama” u Idejnom projektu, konstruktivne visine 171 m, poluprečnika oko 440 m i dužine u kruni oko 211 m. Detalji će biti konačno definisani projektnom dokumentacijom", saopšteno je iz Vlade.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.