Hrvatska otvara granice zbog turizma za 10 država, CG nema na spisku
Ilustracija

Hrvatska otvara granice zbog turizma za 10 država, CG nema na spisku

Izmjenom odluke o privremenoj zabrani prelaska granice Hrvatska će omogućiti ulazak u zemlju državljanima Slovenije, Mađarske, Austrije, Češke, Slovačke, Estonije, Litve, Latvije, Njemačke i Poljske, najavio je u četvrtak hrvatski premijer Andrej Plenković, prenosi Hina.

"Prema našoj analizi, epidemiološkim komparativnim slikama, ovo su zemlje u kojima postoji ili sličan napredak kao u Hrvatskoj ili su trendovi takvi da možemo donijeti takvu odluku i omogućiti uz odgovarajuće epidemiološke preporuke i posebnu aplikaciju koja je već napravljena, dolazak državljana iz ovih zemalja u turističkoj sezoni", rekao je Plenković na sjednici vlade, prenosi AlDžazira.

Kako se situacija bude poboljšavala, širit će se, kaže, ciljna grupa zemalja iz kojih turisti mogu doći u Hrvatsku.

Kapeli: Hrvatska će kontrolisati turizam

Hrvatski ministar turizma Gari Kapeli prošle nedelje je najavio da će Hrvatska u sljedećem razdoblju imati kontrolisani turizam, a gosti će ispunjavanjem web aplikacije prolaziti granice u nekoliko sekundi, bez čekanja.

Naglasio je da se hoteli ponovno otvaraju, zavisno o mogućnostima zbog korona virusa i dolasku turista, te da za strane turiste već postoje objašnjenja na engleskom jeziku za sve segmente turizma.

Precizirao je da obavještenja uključuju ponašanje u hotelu pri dolasku, beskontaktne rezervacije hotela te odlaske u bazen ili na plažu.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.