Pokušaj ubistva Zvicera u Kijevu: Uhapšen ukrajinski policajac, pomogao ubicama?
Foto: Obozrevatel

Pokušaj ubistva Zvicera u Kijevu: Uhapšen ukrajinski policajac, pomogao ubicama?

Službenik nacionalne policije Ukrajine Rostislav Černobrivi priveden je u istrazi pokušaja ubistva Radoja Zvicera - izvijestio je telegram-kanal "Country Policy", pozivajući se na izvore u tamošnjem Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Prema medijskim navodima, radi se o višem naredniku iz kijevske policijske pukovnije.

Navodno je, kako je pokazala istraga, pomogao Stefanu Đukiću, Emilu Tuzoviću iz Crne Gore, te Milanu Brankoviću i Petru Jovaniću, iz Srbije, od kada su stigli u Ukrajinu.

"Prema istrazi, Černobriv je sa drugim policajcima iz kijevskog puka pomogao ubicama od trenutka kada su stigli u Ukrajinu," saopšteno je.

1590616108licna

Foto: Obozrevatel

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Zvicera su uhapšeni u Odesi Prilikom hapšenja pružali su otpor i pokušali da pobjegnu.

5208849zvicerff

Foto: detective-info.com.ua

Ukrajinska policija je već u aprilu imala operativne informacije da je da četiri osobe iz Crne Gore i Srbije planiraju likvidaciju Radoja Zvicera. Prema rezultatima istrage, Đukić, Tuzović, Branković i Jovanić su oružje nabavili preko dvojice bivših boraca, veterana ukrajinske antiterorističke organizacije ATO. Oni su im pomogli da dođu do oružja i municije kroz ilegalne kanale, prenosi Pobjeda.

Sve to vrijeme telefoni napadača su bili pod tajnim policijskim nadzorom.

Policija u kratkom roku locirala osumnjičene i presrela ih. Ubrzo nakon pucnjave, policija je utvrdila rutu kretanja osumnjičenih koji su namjeravali da napuste zemlju van carinske kontrole, na granici između Ukrajine i Moldavije. Kako je utvrđeno da su napadači naoružani, u policijsku akciju su bili uključeni i pripadnici specijalne jedinice KORD.

Prema riječima šefa Nacionalne policije Igora Klimenka, oni su stigli u Ukrajinu početkom maja, unaprijed kupili vozila, automatsko oružje i organizovali nadzor nad budućom žrtvom i njenom porodicom.

U Zvicera je ispaljeno više hitaca, od kojih su ga tri pogodili u grudni koš. On je hospitalizovan na intenzivnoj njezi i u kritičnom je stanju. Vođa kavačana je pod policijskom zaštitom.

 

UZNEMIRUJUĆE: Zvaničnik MUP-a Ukrajine objavio snimak napada na Zvicera(VIDEO)

Zvaničnik ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko objavio je na svom Fejsbuk profilu snimak pokušaja ubistva Kotoranina Radoja Zvicera (37) u centru Kijeva.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.