Pas sa ekserom dužine 5 centimetara u glavi pronađen u Novom Sadu (FOTO)
Foto: Spans/Facebook

Udruženje za zaštitu životinja Spans

Pas sa ekserom dužine 5 centimetara u glavi pronađen u Novom Sadu (FOTO)

Udruženje za zaštitu životinja Spans iz Novog Sada saopštilo je danas da je našlo psa sa ekserom zabodenim u lobanju.

"Sinoć smo dobili od jedne sugrađanke informaciju da je vidjela psa sa zabodenim ekserom u lobanju. Prizor koji su volonteri zatekli bio je potresan: Malena kujica, dezorijentisana sa ekserom koji viri iz glave", navodi se u saopštenju udruženja.

Pregledom kod veterinara i snimanjem rendgenom ustanovljeno je da je ekser dužine pet centimetara prošao kroz lobanju i mozak cijelom dužinom i da je "to moglo da bude isključivo djelo čovjeka koji je da bi ovo učinio morao da koristi alat", ukazalo je Udruđenje Spans.

10062498331925029808107909005166420949991424n

Foto: Spans/Facebook

Taj pas čipovan, ima deset godina, i ima vlasnika.

"Ovo zlostavljanje i pokušaj ubistva je odmah prijavljeno policiji i inspektorka novosadske policije je vrlo brzo došla u ambulantu i uzela izjave veterinarke i Spansovih volontera", navelo je Udruženje.

"Druga patrola je našla vlasnicu i saznala da je to njen voljen pas, da se zove Kaja, da su je kao štene donijeli iz Beograda i da im je tog dana oko 16 sati išetala kroz kapiju... i nadali se da će brzo da se vrati", navodi se u saopštenju, prenosi N1 Beograd.

Spans je upozorio da je ovo već peti pas - žrtva zlostavljanja i ubistva u Novom Sadu u kratkom razdoblju.

Prethodno su tri psa na novosadskim ulicama pronađena sa iščupanim noktima, a počinilac nije nađen, a nedavno je porodica na Limanu ostala bez kujice koju je nepoznato lice bacilo s krova zgrade u kojoj stanuju, prenosi Beta.

"Do sada smo bili svedoci ili da je policija bila nezainteresovana da ozbiljno istražuje ova krivična djela, ili da su počinioci, ako su i nađeni, prolazili s minimalnim kaznama”, upozorava se u sapoštenju.kucaeksersans1

Rendgenski snimak psa, foto: Spans/Facebook

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.