Uhapšeni u Odesi

Đukić i Tuzović uhapšeni zbog ranjavanja Kotoranina, cg policija učestvovala u rasvjetljavanju pokušaja likvidacije

Crnogorsko državljani Stefan Đukić i Emil Tuzović kao i srpski državljani Milan Branković i Petar Jovanović uhapšeni su u Odesi zbog pokušaja ubistva Radoja Zvicera.

Oni su danas uhapšeni u Odesi, a prilikom  hapšenja pružali su otpor i pokušali da pobjegnu.

Crnogorska policija saopštila je da su službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije kroz  neposrednu komunikaciju i direktnu razmjenu operativnih informacija sa kolegama iz Ukrajine učestvovali u rasvjetljavanju pokušaja ubistva Zvicera.

"Sektor kriminalističke policije – NCB Interpol Podgorica je danas, 27. maja zvanično obaviješten da je u Kijevu 26. maja došlo do upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom je povrijeđen crnogorski državljanin R.Z. Crnogorska policija je zvanično obaviještena i da su zbog sumnje da su izvršili krivično djelo ubistvo u pokušaju u Ukrajini lišeni slobode crnogorski državljani E.T. (30) i S.Đ. (30).", kaže se u policijskom saopštenju.

Oni su, dodaje se, u prethodnom perodu bili predmet istrage crnogorske policije.

Podsjeća se da je za Đukićem bila raspisana međunarodna potjernica od strane Interpola Podgorica zbog upotrebe vatrenog oružja u Baru krajem 2019. godine kada je, podsjetimo, ubijen Jovan Kisić, dok je Velizar Gardašević teško ranjen.

Đukić se tereti da je direktni izvršilac tih zločina, i za njim je raspisana crvena potjernica.On je optužen i da je dva i po mjeseca prije ubistva Klisića naoružan automatskom puškom upao u barski lokal ,,Savoja“ da bi likvidirao Gardaševića, ali ovaj u tom momentu nije bio u lokalu. Prema evidenciji policije Đukić i Tuzović su bliski barskoj grupi koju predvodi Alan Kožar. Prema policijskim evidencijama, oni su usko povezani sa škaljarskim kriminalnim klanom.

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije će nastaviti saradnju sa policijom u Ukrajini - navode iz UP.

Ranjeni Kotoranin koji prema procjenama bezbjednosnih službi, slovi za vođu kavačkog kriminalnog klana. U napadu je teško je ranjen  i u kritičnom je stanju.

 

 

UZNEMIRUJUĆE: Zvaničnik MUP-a Ukrajine objavio snimak napada na Zvicera(VIDEO)

Zvaničnik ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko objavio je na svom Fejsbuk profilu snimak pokušaja ubistva Kotoranina Radoja Zvicera (37) u centru Kijeva.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.