Bočeli donirao krvnu plazmu nakon što se oporavio od korone
Andrea Bočeli

Bočeli donirao krvnu plazmu nakon što se oporavio od korone

Čuveni italijanski tenor Andrea Bočeli donirao je svoju krvnu plazmu u bolnici "Cisanello" u Pizi za eksperimentalno liječenje pacijenata koji se još bore sa virusom.

Bočeli je rekao okupljenim novinarima da je početkom marta bio zaražen virusom COVID-19, "ali da nije bilo ništa strašno".

"Samo mala temperatura, osjećao sam se dobro i otišao sam na bazen da plivam", rekao je umjetnik.

Potvrdio je da su njegova supruga i dvoje djece takođe bili pozitivni na COVID-19.

Bočeli je rekao da nije odmah prijavio da je zaražen da ne bi nepotrebno uznemirio svoje obožavaoce i da nije želio da podgrijava "atmosferu straha na vrhuncu pandemije".

"Doniranjem plazme dao sam mali, ali neophodan doprinos pronalaženju lijeka protiv COVID-19", rekao je čuveni tenor.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.