Rovčanin saopštio

"Otkriveno ko je uništio mermernu ploču na spomeniku na Ravnom lazu u Piperima"

Identifikovali smo u vrlo kratkom roku i uhapsili osobu koja je uništila mermernu ploču na spomeniku na Ravnom lazu u Piperima, kazao je Ivan Rovčanin, pomoćnik komandira Stanice policije za javni red i mir u Centru bezbjednosti Podgorica.

"Ovaj događaj je prijavljen podgoričkoj policiji prije tri dana od kada smo preduzimali niz operativnih aktivnosti, službenih mjera i radnji iz naše nadležnosti kako bi počinioca ovog djela priveli pravdi", rekao je Rovčanin.

Ističući da je skrnavljenje spomenika posvećenog organizatorima Trinaestojulskog ustanka uznemirilo javnost i istovremeno naišlo na oštru osudu.

"Zbog ovog destruktivnog ponašanja i vandalskog čina uhapšen je L.V. (2002.) iz Podgorice i on će zbog krivičnog djela povreda groba biti priveden nadležnom tužiocu", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kako je saopšteno, počinilac ovog vandalskog čina od ranije je poznat policiji kao učesnik incidenata.

"On je sa grupom lica uništavao javne površine ispisivanjem grafita sa nacionalnim obilježjima u naselju Donja Gorica. Takođe je prekršajno procesuiran zbog omalovažavanja i ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti tokom trajanja vjerskih okupljanja", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.