Četiri osobe uhapšene zbog pokušaja ubistva Zvicera: Napadači iz CG, Srbije i Makedonije(FOTO)
Foto: Ukrajinska policija

Četiri osobe uhapšene zbog pokušaja ubistva Zvicera: Napadači iz CG, Srbije i Makedonije(FOTO)

Osobe koje su juče poslijepodne u centru Kijeva pokušale da ubiju Kotoranina Radoja Zvicera (37) uhapšene su u Odesi. Ukrajinska policija je saopštila da se radi o napadačima iz Crne Gore, Makedonije i Srbije, a za jednim od njih je raspisana međunarodna potjernica. Kako nezvanično saznajemo, uhapšen je Baranin koji se već potražuje zbog ubistva.

Iz ukrajinske policije su saopštili da su nakon utvrđivanja identiteta žrtve, motivi za ovaj zločin odmah postali jasni.

Iz tamošnje policije navode da je žrtva državljanin Crne Gore, vođa jednog kriminalnog klana.

"Razlozi pokušaja atentata bile su kriminalne aktivnosti žrtve, moguća preraspodjela sfera uticaja u samoj organizaciji kao i između balkanskih kriminalnih klanova koji kontrolišu trgovinu drogom", rekao je šef Nacionalne policije Igor Klimenko.

zamaxkyiv270520206

Predstavnici Odjeljenja za strateške istrage Nacionalne policije blagovremeno su identifikovali osobe koje su umiješane u atentat. To su građani Crne Gore, Makedonije i Srbije. Jedan od njih nalazi se na međunarodnoj potjernici.

zbroya1

Prema riječima šefa Nacionalne policije, oni su u Ukrajinu stigli početkom maja, unaprijed kupili vozila, automatsko vatreno oružje i organizovali nadzor buduće žrtve i njene porodice.

zamaxkyiv270520201

Nakon što su utvrdili datum ubistva, napadači su čekali žrtvu u blizini njegove kuće.

Nakon ispaljivanja pet hitaca na žrtvu, dvojica počinitelja ušli su u automobil i napustili mjesto zločina. Stotine metara kasnije otišli su i zapalili automobil kako bi uništili dokaze. 

zbroya3

Nakon analize videa s nadzornih kamera, policija je utvrdila da su "strijelci" čekali svoje saučesnike.

"Policija je locirala rutu i automobil kojim su se kretali prema Odeskoj oblasti kako bi zemlju napustili van carinske kontrole preko granice između Ukrajine i Moldavije. Shvativši da su napadači naoružani, specijalne jedinice ukrajinske policije su bile uključene u ovu akciju. Jutros na ulazu u Odesu uhapšene su četiri osobe, koje su se odupirale i pokušale da pobjegnu ”,rekao je Igor Klimenko.

Podsjećamo, pokušaj ubistva Zvicera dogodio se juče u okrugu Pečersk kada su nepoznate osobe nekoliko puta su pucale iz automobila u čovjeka koji je stajao na ulici. Prema izjavama očevidaca, pored žrtve je bila i žena. Rukama je pokušala zaustaviti krvarenje. U međuvremenu, napadači su pobjegli i bukvalno istrčali iz automobila i zapalili ga tako da su se umalo i sami zapalili, prenosi ТСН.Ранок.

37-godišnji državljanin Crne Gore sa prostrijelnom ranom u grudima prevezen je u bolnicu.  Zvicer je sinoć hitno operisan u kijevskoj bolnici i u kritičnom stanju.  Ljekari pak nisu do jutros zvanično komentarisali njegovo zdravstveno stanje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.