Rasim Ljajić

"Šteta za sve ako Srbija i Crna Gora uđu u spiralu kontramjera"

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić rekao je da će i Crna Gora i Srbija na kraju imati štetu ako se uđe u spiralu kontramjera i istakao da se treba vratiti na teren ekonomije i interesa.

Rekao je da je u interesu Crne Gore da ima najbolje moguće odnose sa Srbijom jer veliki broj turista iz Srbije ljetuje tamo, a Srbija izvozi više od 750 miliona eura robe u Crnu Goru, naročito u ljetnjem periodu.

"Ako ostane na snazi odluka da građani Srbije ne mogu da ljetuju tamo, svima će biti na štetu", rekao je Ljajić.

Kaže da je i crnogorski ambasador rekao da ta odluka nije konačna i da se nada da će od 1. juna građani Srbije moći da putuju u Crnu Goru kao što je i Srbija otvorila granice za sve putnike.

"Treba da se vratimo na teren ekonomije i interesa. Imamo interes da pravimo najbolje moguće odnose", naveo je Ljajić.

Ističe da bi svi trebalo da spuste loptu i da uđu u proces dogovaranja i rješavanja svih otvorenih pitanja.

"Interes svi je da avioni lete i da putnici i roba idu u jednom i drugom pravcu", naveo je.

Sinoć je direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije obavijestio "Montenegro erlajns" da se suspenduje pravo slijetanja aviona crnogorske nacionalne avio-kompanije na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

Prekjuče je donijeta odluka da Crna Gora otvara granice za zemlje koje imaju najviše 25 aktivnih slučajeva na 100.000 stanovnika, a granice sa Srbijom nisu otvorene. Ta odluka izazvala je oštre reakcije političara u Srbiji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.