SZO: I dalje je prvi talas pandemije koronavirusa, bolest se tek razvija
Ilustracija

SZO: I dalje je prvi talas pandemije koronavirusa, bolest se tek razvija

Zvaničnik SZO Majk Rajan upozorio je da je u svijetu i dalje u toku prvi talas pandemije koronavirusa i u fazi je kada se bolest razvija.

Tako da ne bi trebalo žuriti s popuštanjem restriktivnih mjera.

Rajan je u utorak rekao da je broj oboljelih u porastu u Južnoj Americi, Južnoj Aziji i drugim područjima svijeta.

"Stanje je podložno promjenama u bilo kom trenutku", upozorio zvaničnik SZO i dodao da Sjeverna Amerika, Evropa i Jugoistočna Azija, kao i preostali dijelovi svijeta, ne bi trebalo prebrzo da popuštaju restriktivne mjere, prenio je Glas Amerike.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije u svijetu je od koronavirusa oboljelo 5.404.512 ljudi.

Od posljedica COVID-19, prema istom izvoru, preminulo je 343.514 osoba širom svijeta, prenosi VOA.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.