Na Kotoranina pucano iz automobila dok je stajao na ulici sa ženom? Napadači umalo sebe zapalili prilikom bjekstva (VIDEO)
Vatra oštetila vozilo

Zvicer ranjen u Kijevu, ljekari mu se bore za život

Na Kotoranina pucano iz automobila dok je stajao na ulici sa ženom? Napadači umalo sebe zapalili prilikom bjekstva (VIDEO)

Kotoranin Radoje Zvicer (37) teško je ranjen juče poslijepodne u centru Kijeva.

Nepoznati napadači su na njega ispalili najmanje deset hitaca iz vatrenog oružja, nezvanično saznajemo.

Kako prenose ukrajinski mediji, 37-godišnji državljanin Crne Gore sa prostrijelnom ranom u grudima prevezen je u bolnicu.  Zvicer je sinoć hitno operisan u kijevskoj bolnici i u kritičnom stanju.  Ljekari pak nisu do jutros zvanično komentarisali njegovo zdravstveno stanje.

Kako se navodi, u okrugu Pečersk dvije nepoznate osobe nekoliko puta su pucale iz automobila u čovjeka koji je stajao na ulici. Prema izjavama očevidaca, pored žrtve je bila i žena. Rukama je pokušala zaustaviti krvarenje. U međuvremenu, napadači su pobjegli i bukvalno istrčali iz automobila i zapalili ga tako da su se umalo i sami zapalili, prenosi ТСН.Ранок.

Kako je objavila sinoć lokalna policija,  u 18.20 je prijavljena pucnjava i okrugu Pečersk kada su nepoznate osobe pucale na muškarca i pobjegle automobilom koji su zatim zapalili. 

Objavljen je i snimak sa nadzornih kamera na kojem dva muškarca, za koje se sumnja da su pokušali da ubiju Zvicera, a nakon čega je organizovana opsežna policijska potraga za njima, u žurbi polivaju automobil mercedes smart tečnošću i zatim pale. Plamen je zahvatio jednog od njih, i na snimku se vidi kako mu gori odjeća. U požaru je automobil samo oštećen, te istražitelji vjeruju da će pronaći dovoljno dokaza za identifikaciju.

Prema procjenama kijevskih istražitelja, jedan od napadača je star između 30 i 45 godina, visok između 180 i 185 centimetara i tamnokos, a u trenutku pucnjave na sebi je imao bijelu trenerku i crne patike. Drugi napadač je star između 35 i 40 godina, mršave građe, visok između 175 i 180 centimetara, a na sebi je imao crnu trenerku, zeleni kapu i bijelu masku.

 
Zvicer, u evidencijama bezbjednosnih službi slovi za navodnog vođu kavačkog klana. 
 
Pokušaj ubistva njegove supruge, Tamare Zvicer, dogodio se prije četiri godine. Istražitelji su za ovo djelo teretili Jovana Vukotića, vođu "škaljarskog" klana.
 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.