Povratak posljednje grupe crnogorskih pomoraca tokom ove sedmice
Ilustracija

Povratak posljednje grupe crnogorskih pomoraca tokom ove sedmice

Posljednja grupa pomoraca iz Crne Gore, koji su se od izbijanja pandemije koronavirusa nalazili na kruzerima usidrenim u američkim lukama, u četvrtak 28. maja bi trebalo da krene kući.

Planirano je da 142 crnogorska državljanina, koji rade za kompaniju Royal Caribbean i njen ogranak Celebrity Cruises, polete sa Barbadosa čarter letom direktno za Podgoricu, gdje bi trebalo da slete u petak ujutro, potvrđeno je Glasu Amerike u crnogorskoj ambasadi u Vašingtonu, koja koordiniše njihov povratak, prenosi Glas Amerike.

U avionu će, među ukupno 320 putnika, biti i državljani drugih zemalja regiona-Srbije, Bosne i Hecegovine, Albanije i Hrvatske.

Kruzer kompanije "Carnival" uplovljava u luku u Majamiju, 7. april 2020. 

Više od 90 pomoraca vraća se u Crnu Goru

Crnogorski pomorci su, prema prvobitnom planu, trebalo da polete za Crnu Goru početkom maja iz Majamija, takođe čarter letom, saopšteno je Glasu Amerike u ambasadi.

Međutim, Royal Caribbean nije uspio da sa američkim Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti dogovori uslove za iskrcavanje pomoraca koji rade za tu kompaniju, među kojima su bili i crnogorski.

Svi pomorci su zatim prebačeni na Bahame, odakle je trebalo da isplove za Evropu. Međutim, zbog tropske oluje odlučeno je da se prebace na Barbados, nakon čega je za crnogorske i državljane drugih zemalja regiona organizovan povratak u Podgoricu čarter letom čiji je operater Wamos Air.

Iz SAD je do sada je organizovan povratak oko 130 pomoraca.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.