Crveni krst na Žabljaku ne postoji, poslove obavljaju vatrogasci i Komunalna policija
Žabljak, foto: RTCG

Crveni krst na Žabljaku ne postoji, poslove obavljaju vatrogasci i Komunalna policija

Od uvođenja mjera borbe protiv koronavirusa do sada na Žabljaku je korisnicima distribuirano 220 paketa Crvenog krsta.

"Lagerovani su u prostorijama Službe zaštite i spašavanja odakle su ih korisnicima dostavljali pripadnici Službe zaštite i spašavanja i Komunalne policije", kaže predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević.

Opštinska organizacija Crvenog krsta na Žabljaku, organizaciono i kadrovski ne funkcioniše duže od godinu dana. Nema ni prostorija jer su one u kojima je Crveni krst djelovao od 1993. godine ruinirane i neuslovne za bilo kakvu djelatnost.

"Te prostorije Opština je ustupila na korišćenje Crvenom krstu. U međuvremenu, jedan dio tog prostora, u prostorije površine oko 25 kvadrata bez odobrenja useljena je jedna porodica u kojoj je jedan član teško narušenog zdravlja. U kontaktu smo sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja i Crvenim krstom Crne Gore. Svi ovi subjekti izražavaju spremnost da taj prostor privedemo namjeni. Mora da se riješi stambeno pitanje porodice koja se tu nalazi.

Urađen je idejni projekat koji predviđa da polovina ukupnog prostora pripadne Crvenom krstu, a druga polovina da predstavlja Dnevni centar za stara lica. Procjena je da je za rekonstrukciju potrebno blizu 100.000 eura. U narednom preiodu napraviće se odgovarajući memorandum sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja i Crvenim krstom Crne Gore, prema kome će svaka strana-potpisnica planirati sredstva u budžetima za narednu godinu”, kaže Vukićević i dodaje da je neophodno da ta služba na Žabljaku funkcioniše sa zaposlenim ljudima, organizovana na pravi način kako je to u drugim opštinama Crne Gore. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.