Medicinska sestra osuđena na tri godine zatvora jer je kolegama davala kolače sa sedativom
Ilustracija

Berlin

Medicinska sestra osuđena na tri godine zatvora jer je kolegama davala kolače sa sedativom

Medicinska sestra (54) iz njemačkog grada Bad Nauhajma osuđena je danas na tri godine zatvora jer je svojim kolegama davala kolače sa lijekovima za smirenje, čime im je nanijela teške tjelesne povrede.

Ona je u dva navrata, u septembru 2017. i martu 2019. godine, ostavila kolače sa sedativima u bolničkoj čajnoj kuhinji, a njene kolege su nakon konzumiranja prijavile ozbiljne zdravstvene probleme, prenosi AP.

Ona je prvobitno optužena za pokušaj ubistva, međutim sud je procijenio da joj namjera nije bila da ikoga ubije.

Medicinska sestra je negirala optužbe.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.