Socijalistička narodna partija

SNP o zatvaranju granica

"Tenzije između Crne Gore i Srbije se prelile na sve druge segmente bilateralnih odnosa"

Socijalistička narodna partija (SNP) smatra da vlast Crne Gore ne razmišlja dugoročno, i da diskriminacijom turista iz Srbije činimo štetu privredi Crne Gore.

"Najava premijera Duška Markovića da će u narednim danima Crna Gora otvoriti granice za one zemlje koje budu ispunjavale epidemiološke kriterijume Instituta za javno zdravlje uzburkala je duhove na Balkanu. Naime, Marković je rekao da će granice biti otvorene za one zemlje u kojima je broj zaraženih 25 na 100.000 stanovnika, među kojima su Hrvatska, Slovenija, Austrija, Njemačka, Mađarska, Albanija, Grčka, itd", navodi se u saopštenju.

Oni su se upitali da je Premijer svjestan da se na ovaj način vrši otvorena diskriminacija prema građanima iz Srbije od strane Crne Gore, zanemarivši time da su turisti iz Srbije najbrojniji na našim destinacijama, kao i prema svim onim građanima Srbije koji imaju porodice, rođake, prijatelje, ali i imovinu u Crnoj Gori?

Iz SNP-a ističu da vlast Crne Gore ne razmišlja dugoročno, i da dozvoljavaju da se trenutne tenzije između vlasti dvije države nastale povodom usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti preliju na sve ostale segmente bilateralnih odnosa.

"Ovako tvrdoglav i kratkovid stav, nažalost, samo ide na štetu Crne Gore, jer ćemo izgubiti vjerne goste koji su godinama unazad najprisutniji u našim turističkim centrima tokom ljetnje sezone, a posebno na primorju. Umjesto toga, građanima Srbije je upućena nedvosmislena poruka da, umjesto u bratskoj i prijateljskoj Crnoj Gori, ljetovanje provode u Grčkoj, Hrvatskoj, Turskoj i drugim državama, koje će svakako znati bolje da cijene njihovo povjerenje", poručili su iz SNP-a, i dodali da u trenucima posle krize izazvane pandemijom Covid-19 kada sve države gledaju da sačuvaju novac i privuku strane turiste, vlast Crne Gore odlučuju da se odrekne najbrojnijih turista iz inostranstva na našem primorju, i da diskriminiše one koji godinama razvijaju naš turistički poredak.

"Socijalistička narodna partija Crne Gore poziva Vladu da još jednom dobro razmotri ovaj potez, da se okane političke euforije i ubiranja političkih poena uoči izbora kreiranjem problema tamo gdje ih nema, već da razdvoji ekonomiju i potrebu osnaživanja turističke privrede od dnevno-političkih tema i aktuelnosti. Samo odgovoran, ozbiljan i mudar odnos prema ovom pitanju pokazaće da smo država koja, prije svega, brine o interesima svojih građana, a ne o strančarenju i inaćenju sa izmišljenim neprijateljima, koje nikome ne donosi dobro", zaključili su iz SNP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.