Stevan Katić, Foto: Radio Jadran

Katić pozvao građane susjednih država da dođu u Herceg Novi

"Odluka o selektivnom otvaranju granica napravila štetu Herceg Novom i cijelom primorju"

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić osuđuje odluku Vlade Crne Gore o selektivnom otvaranju granica, po kojoj je i dalje zabranjen ulazak u Crnu Goru građanima Republike Srbije i Bosne i Hercegovine.

Kako smatra, ova odluka je već napravila štetu, ne samo Herceg Novom, već i cijelom primorju.

"Herceg Novi, ali i svi gradovi primorja čija je osnovna djelatnost turizam, već trpe posljedice nepromišljenih i tendencioznih poteza Vlade Crne Gore. Ovakva odluka ima za za cilj da isprovcira građane susjednih zemalja, iako svi znamo da će im narednih dana biti omogućen ulazak u Crnu Goru, jer naša ekonomija umnogome zavisi od saradnje sa tim državama", kaže Katić.

Katić smatra da će ovo imati strahovito negativne reakcije u nama bliskim državama, i uz posljedice na turizam koje će trpjeti primorje, ovaj ishitren potez kako kaže za cilj ima samo i jedino produbljivanje unutrašnje krize u Crnoj Gori.

Gradonačelnik je postavio pitanje za Vladu Crne Gore gdje je logika u tome da organizovano šalju crnogorske studente u Srbiju, ako epidemiološka situacija u toj zemlji nije bezbjedna, a da u isto vrijeme zabranjuju ulazak državljanima Srbije u Crnu Goru.

"Pozivam sve ljude u Srbiji i Bosni i Hercegovini da ne nasijedaju na ovakve provokacije zvanične državne vlasti u Crnoj Gori. Kao i mnogo puta do sada, potezi Vlade Crne Gore ne oslikavaju ni volju ni potrebe većine građana. U Herceg Novi ste uvijek dobrodošli i u što većem broju", poručio je predsjednik Katić.

Izvor: Radio Jadran
 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.