Perišić: Turisti iz Srbije dobrodošli u CG, sve ostalo sticanje jeftinih političkih poena

Perišić: Turisti iz Srbije dobrodošli u CG, sve ostalo sticanje jeftinih političkih poena

Srpska Alternativa najoštrije osuđuje zloupotrebljavanje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) za suzbijanje zaraznih bolesti u dnevno političke svrhe, saopštio je predsjednik te partije Svetislav Perišić.

"Retorika koja se može čuti nakon odluke da se zbog potencijalne epidemiološke opasnosti još ne dozvoli ulazak građana Srbije u Crnu Goru, očigledno je sa polja zdravstva skliznula u političke vode, prije svega u pogledu izjava srbijanskih zvaničnika koji su pozvali svoje državljane da ne ljetuju u našoj zemlji, što je za nas krajnje nerazumno.

Smatram da je takav diskurs isključivo u funkciji predizborne kampanje u Srbiji, te da se ne na isti ne treba obazirati, ali da treba voditi računa da takvi tonovi mogu doprinositi pogoršanju odnosa između dvije države", kazao je Perišić.

Srpska Alternativa je kako kaže on, sigurna da će u skladu sa preporukama nadležnih zdravstvenih institucija narednih dana doći do ukidanja te mjere i da će građani Srbije kao i do sada, u najvećem broju ljetovati na crnogorskom primorju, "za šta im upućujemo javni poziv".

"Turisti iz Srbije su uvijek dobrodošli u Crnu Goru i posebno su dragi gosti, pa nema razloga da tako ne bude i dalje, a sve ostalo je borba za sticanje jeftinih političkih poena", zaključuje Perišić.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.