Dačić: Crnogorska vlast zapravo rekla
Ivica Dačić

O neotvaranju granica za Srbiju 1.juna

Dačić: Crnogorska vlast zapravo rekla "ne trebaju nam turisti iz Srbije"

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić smatra da je odluka Crne Gore da ne uvrsti Srbiju u zemlje za koje će otvoriti granice od 1. juna "smiješan i besmislen čin".

On je dodao da taj čin ima svoje posljedice, ali koje su direktno i isključivo štetne po građane Crne Gore.

Srpski šef diplomatije, komentarišući potez koji su crnogorske vlasti objavile danas popodne, kaže da vlada Mila Đukanovića "namjerno nije stavila Srbiju na listu država čiji građani mogu slobodno da uđu na prostor Crne Gore“.

"To pokazuje njihov odnos prema Srbiji. Ako građani Srbije mogu slobodno u Mađarsku, Grčku, Bugarsku, zašto ne bi mogli i u Crnu Goru? Zaista smiješno i pokazuje do kog je nivoa došla državna politika Crne Gore. Oni povlače poteze koji su na sopstvenu štetu i koji su porazni za njihove građane", rekao je Dačić za Blic,

Dodaje da je crnogorska vlast zapravo rekla "ne trebaju nam turisti iz Srbije".

"A koje će onda turiste imati? Crnogorska vlast je time poslala i poruku gdje treba da idu naši građani kao turisti i gdje da ostave svoje pare", poručuje srpski šef diplomatije.

Na pitanje koje on razloge vidi kao presudne za ovakvu odluku Podgorice, Dačić kaže da su to svakako politički razlozi.

"Kada je o nama riječ, mi smo doneli odluku o otvaranju granica i građani Crne Gore mogu nesmetano da uđu u Srbiju bez problema i ograničenja. To je odnos Srbije, a eto kakav je odnos Crne Gore. Oni sve gledaju kroz problem koji imaju sa Srpskom crkvom, odnosno Mitropolijom i što se toliko naroda deklariše kao Srbi ili vjernici SPC. Jednostavno, očito imaju problem sa srpskim narodom", ističe Dačić.

Prema njegovim riječima, Srbija za sada neće upućivati protestnu notu Crnoj Gori.

"Umjesto da se trude da privuku turiste oni neće da puste slobodan protok ljudi. Ne znam šta građani Crne Gore o svemu ovome misle, posebno oni na primorju. I posle ovog smiješnog poteza vlasti u Podgorici mi ostajemo pri našoj odluci da građani Crne Gore mogu u Srbiju", zaključio je šef diplomatije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.