Nevrijeme u Hrvatskoj: Obilna kiša i grad srušila crijep sa nekih zgrada

U Hrvatsku stiže jako nevrijeme.

Sjever Hrvatske već je zahvatilo nevrijeme praćeno gradom i jakim naletima vjetra, prenosi N1.

Na radarskom snimku jasno se vidi kako se nevrijeme kreće prema centralnoj Hrvatskoj, gdje idućih sati može da bude jačih proloma oblaka i grada.

Obilna kiša pada i u Zagrebu, praćena jakim vjetrom koji je srušio i crijep s nekih zgrada.

Iako od jutra ima slabe kiše, najveći dio padavina stiglo je poslijepodne. U unutrašnjosti na snazi je Meteoalarm, sistem DHMZ-a koji informiše o potencijalnim opasnostima, grmljavini, i pljuskovima, prognozirala je meteorolog Tea Blažević.

Pljuštaće poslijepodne, u sjeverozapadnoj, središnjoj i sjevernoj unutrašnjosti. I sutra će da se zadrži nestabilno, posebno na kontinentu, iako prolaznih pljuskova može da bude i na širem području Rijeke i u unutrašnjosti Dalmacije.

Na moru će sjutra da bude vjetrovito, uz jaku buru, koja pod Velebitom može da ima olujne udare. U drugom dijelu dana biće nešto malo povoljnija situacija, i biće uglavnom suvo, ali i dalje nestabilno.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.