Marković: Ako javna okupljanja budu dozvoljena sjutra neka litije krenu, nek nas ne plaši niko
Foto: Vlada Crne Gore

Marković: Ako javna okupljanja budu dozvoljena sjutra neka litije krenu, nek nas ne plaši niko

Dijalog sa Srpskom pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori biće nastavljen kada se za to budu stekli uslovi, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković.

„Razgovori mogu da teku samo onda kada se stvori dobar i povoljan ambijent u punom povjerenju i spremnosti jedne i druge strane da se taj dijalog vodi u dobrom duhu, a ne putem ucjena. Danas sam vidio neke najave koje govore o tome 'ako ne počnemo odmah dijalog – krećemo sa litijama'. Ako javna okupljanja budu dozvoljena sjutra neka litije krenu. Litijama nek nas ne plaši niko. Niti će litije biti razlog da Vlada mijenja svoju politiku. Vlada će mijenjati svoju politiku samo ako za to postoje nacionalni interesi i razlozi cjelishodnosti i opravdanosti, a ne zbog prijetnje okupljanjima, pa makar to bile i litije. Dakle, do razgovora će doći kada se za to steknu uslovi. Lično ću se založiti da to bude što prije, ali to ne zavisi samo od Vlade nego i od druge strane“ – kazao je Marković.

Skrnavljenje spomenika u Piperima je atak na Crnu Goru

Upitan da prokomentariše skrnavljenje spomenika NOB-u u Piperima predsjednik Marković je rekao da taj napad ne smatra pojedinačnim skrnavljenjem spomenika već atakom na Crnu Goru i njene najveće vrijednosti, a jedna od tih vrijednosti je i antifašizam.

„Za počiniocima ćemo tragati dok ih ne nađemo i ne otkrijemo. Na tim pitanjima, na pitanjima naše slobode, naše istorije i našeg antifašizma ne možemo graditi politike. Država i organi za sprovođenje zakona neće imati milosti dok takve pojedince ili eventualno grupe koje stoje iza njih ne privedu pravdi“ – kazao je premijer.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.