"Urinirajuća fontana" u BiH uklonjena i "mirna Bosna"

Fontana u etno-selu Čardacu i Bosni i Hercegovini uklonjena je nakon što je izazvala burne reakcije zbog svoje nesvakidašnje umjetničke postavke tri skulpture, odnosno tri konstitutivna naroda, koje uriniraju u bazen u obliku BiH.

Skulpture su uklonjene, a umesto njih je ispred bazena postavljena tabla sa naptisom: "... i mirna Bosna.“

Umjetnička postavka sa tri urinirajuće skulpture postavljena je prije nekoliko dana, a odmah po otvaranju fontane izazvala je burne reakcije, od onih koje su pružale podršku do veoma kritičkih.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.