ZZZ se vraća redovnim aktivnostima, vanredni mejlovi više nisu u funkciji

ZZZ se vraća redovnim aktivnostima, vanredni mejlovi više nisu u funkciji

Zavod za zapošljavanje Crne Gore se od danas vraća svojim redovnim aktivnostima, uz poštovanje svih preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

U svim područnim jedinicama Zavoda i svim biroima rad se nastavlja u punom obimu procesa rada. Od danas će svaka stranka, kao i ranije, moći nesmetano da koristi sve javne i besplatne usluge Zavoda - saopšteno je.

Kako je pojašnjeno, nezaposlena lica, lica koja se prvi put prijavljuju na evidenciju nezaposlenih kao i ostali tražioci zaposlenja, će u prostorije Zavoda dolaziti u zakazanim terminima.

U šalter salama Zavoda nezaposlenim licima će se zakazivati termini kod savjetnika, izdavati potvrde, uvjerenja i dr.

"Ukazujemo da je u prostorijama Zavoda potrebno održavati fizičku distancu od najmanje dva metra i nastaviti sa sprovođenjem mjera zaštite zaposlenih i svih korisnika usluga Zavoda.Vanredni mailovi, koji su bili dostupni za vrijeme trajanja privremenih mjera, stavljeni su van funkcije.", navode iz ZZZa.

Napominju da su nezaposlena lica, koja su se na evidenciju prijavila putem vanrednog maila, dužna da savjetniku dostave originalnu dokumentaciju na uvid prilikom prvog zakazanog javljanja.

"Uvjereni da su mjere, na osnovu kojih je u prethodnom periodu uveden poseban režim rada u svim biroima rada, bile djelotvorne, sve korisnike usluga pozivamo da u narednom periodu preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela pristupe odgovorno i savjesno kako bi se taj trend i održao.", zaključuju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.