Cilj jeftina i efikasna uprava, moderno, razvijeno i bogato Bijelo Polje
Smolović: Cilj da bjelopoljska lokalna uprava bude među prvima potpuno elektronska

Susret Pribilović- Smolović

Cilj jeftina i efikasna uprava, moderno, razvijeno i bogato Bijelo Polje

Ministarka javne uprave Suzana Pribilović sa saradnicima danas je prilikom posjete Opštini Bijelo Polje uručila donaciju od pet računara i štampača koji će biti korišteni prilikom elektronskog testiranja pri zapošljavanju.Ministarka Pribilović i njen domaćin, predsjednik Opštine Petar Smolović su se saglasili da je u pitanju nastavak, dobre i intenzivne saradnje Opštine i MJU.

Oprema je obezbijeđena uz podršku Evropske komisije.

 „Oprema će opštinama na sjeveru omogućiti lakše brže i efikasnije elektronsko testiranje.  Opredijelili smo se da prva donacija bude Opštini Bijelo Polje i opštine na sjeveru zbog do sada ostavrenih rezultata“, kazala je Pribilović.

Prema njenim riječima, na sastanku je bilo riječi o izazovima u procesu reforme javne uprave, programima i projektima koji su trenutno aktivni, te o modelima dalje pomoći Vlade i ovog resora u tom procesu a sa ciljem da isti bude realan a lokalna uprava što efikasnija i ekonomičnija.

1004810899648479139355958860798285070204928n

Smolović: Opština Bijelo Polje uradila najviše na Planu optimizacije

Ona je istakla da je posebno izazovan, kako opštinama tako i državnoj upravi, sami proces digitalizacije i ono sve što jee neophodno uraditi prema građanima kako bi se zainteresovali i prihvatili online komunikaciju.

„Građani od nas očekuju da im pružimo usluge uz što manje troškova i u što kraćem vremenu“, kazala je Pribilović istićući da  je Opština Bijelo Polje kada je Plan optimizacije u pitanju uradila čak i najviše do sada i iskazala uvjerenje da će se u tom pravcu i nastaviti.

Gradonačelnik Smolović je kazao da je ministarka imala priliku da se uvjeri u efikasnost rada, racionalizaciju i modernizaciju lokalne uprave.

 „Prije svega u sistemu elektronskog poslovanja koji želimo da implementiramo u narednom periodu, elektronske pisarnice, prezentirali smo sistem elektronskog testiranja, koji je osmisllilo MJU na čemu smo zahvalni“, kazao je Smolović zahvaljući i na danas uručenoj donaciji.

Opština na čijem je čelu, poručio je, teži da bude na usluzi građanima, dijaspori  i potencijalnim investitorima.

Podsjetio da je Bijelo Polje dobilo prvi BFC certifikat kao uprava sa najboljim  biznis ambijentom, te na priznanje za najtransparentniju opštinu po istraživanju EU i NVO.

„ Želimo sve to da valorizujemo na kvalitetan način , na dobrobit svih građana i investitora koji na osnovu svih tih parametara treba da prepoznaju Bijelo Polje kao jedno kvalitetno, investiciono odredište. Naš plan u narednom periodu je da budemo jedna od prvih uprava u Crnoj Gori koja će biti potpuno elektronska, od predaje  zahtjeva na arhivi do kompletne obrade elektronske dokumentacije , implementacije elektronskog potpisa, do elektronskog slanja dokumenata, kako građanim tako i dijaspori.Cilj nam je što veća efikasnost, što niži troškovi i što veća transparentnost“, kazao je Smolović.

Želja lokalne administracije je da zajedno sa građanima napravi jedan bolji ambijent, bržu jeftiniju i efikasniju samoupravu a suštinski cilj je privući investitore, valorizovati šest biznis zona koji već daju rezultate a sve kako bi podigli privrednu aktivnost Bijelog Polja i zaposlenost.

„Cilj da od Bijelog Polja napravimo dugoročno jednu modernu, bogatu sredinu  iz koje ne treba da se odlazi, već ostaje i dolazi“, zaključio je Smolović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.