Vuković:Lome se spomenici sa svakim procentom pada rejtinga DPS-a
Mitar Vuković, Foto: Demokratska Crna Gora

O skrnavljenju objekta u Piperima

Vuković:Lome se spomenici sa svakim procentom pada rejtinga DPS-a

Politička stvarnost u Crnoj Gori nas je posle toliko godina naučila, da sa svakim procentom pada rejtinga DPS-a, sa svakom aferom ili pogubnim potezom po građane, slijedi lomljenje spomenika, skrnavljenje simbola ili iscrtavanje fasada na zgradama širom naše države, i pozivanje na odbranu države i stvaranje novih podjela u društvu koje odgovara samo vladajućoj partiji, saopštio je Mitar Vuković, odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada.

"Jasno je da su nalogodavci lomljenja ploče na spomeniku u Piperima isti oni što izdaju naloge za crtanje četiri ocila i "ovo je Srbija" na zgradi Arhiva na Cetinju pred svake lokalne i parlamentarne izbore, isti oni što su naložili lov na omladinu LSCG devedesetih, isti oni što su organizovali deportacije Bošnjaka i Muslimana, isti oni koji su naložili maltretiranje Albanaca, isti oni što su raspirivali mržnju prema Hrvatima i huškali na Dubrovnik, isti oni koji vode program šikaniranja i omalovažavaja Srba, isti oni što distribuiraju po kafanama i kladionicama krilatice "svi su isti", "bolje i ovi nego opozicija", "opozicija je protiv države" i "nema što - ništa im se ne može - ja bi glasao - ali nemam za koga"", navodi u saopštenju.

Kako kaže, prepoznatljivi tok je da se odmah nakon objavljivanja informacije o skrnavljenju izdaje unaprijed pripremljeno saopštenje DPS-a kojim se oni zgrožavaju atacima na državu i potvrđuju svoj navodno zaštitnički odnos.

"Zaštitnički odnos se ne pokazuje unaprijed smišljenim praznoslovljem, niti fraziranjem, već, isključivo, hitnim otkrivanjem počinilaca ovog sramnog čina, a baš to je, gle slučajnosti, jedino čega se vlasti nisu dosjetile da učine ovim povodom", naveo je Vuković u saopštenju.

On je osudio ponašanje kako kaže ""hibridnog DPS-a i njihovog udara na spomenike, državne simbole i vjerske objekte, poručujući da im je toliko stali do istorije i sakralnih objekata da su spremni da ih sve sruše i unište samo da bi uspjeli da posvađaju građana i opet vladaju na podjelama".

"Crna Gora se uvijek ponosila i ponosiće se svojom antifašističkom vertikalom, a zgražavati pećinskim nacionalizmom čiji je autor, potpisnik i predvodnik DPS", zaključuje u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.