Lipska pećina biće otvorena za posjetioce od 1.juna
Ilustracija

Kreću prve ture

Lipska pećina biće otvorena za posjetioce od 1.juna

Lipska pećina koja je prvi uređeni objekat namijenjen speleološkom turizmu u Crnoj Gori, biće otvorena za posjetioce oko 1.juna.

Predstavnica preduzeća Lipska pećina Jelena Đuranović kazala je da usled pandemije virusa korona i mjera Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT), ove sezone nijesu bili u mogućnosti da počnu sa radom 1. aprila kako je to uobičajeno ali se, kako je rekla, nadaju da će se do 1. juna stvoriti uslovi da krenu pećinske ture.

“To ćemo precizno znati kada dobijemo dozvolu, odnosno preporuke od NKT-a. Iako je pećina bila zatvorena, zaposleni u našem preduzeću su radili od kuće i marljivo se pripremali za nastupajuću sezonu. Ono na šta smo bili posebno fokusirani jeste renoviranje kafe bara koji smo prilagodili zahtjevima posjetilaca. Rađeno je i na uređenju parkinga što podrazumijeva i prilagođavanje trenutnoj situaciji i svim mjerama koje budu izrečene. Urađen je i novi vebsajt sa novim fotografijama koje je uradio jedan od najpoznatijih fotografa iz Slovenije koji se bavi upravo fotografisanjem speleoloških objekata”, kaže Đuranović.

Ona je podsjetila da su prošle godine imali preko 30.000 posjetilaca, te da je to bila jedna od najboljih sezona od kako je 2015. godine otvorena Lipska pećina.

“Svi naši gosti su izuzetno zadovoljni kako uslugom tako i samom pećinom što potvrđuje sertifikat koji dobijamo već tri godine zaredom od TripAdvisor gdje posjetioci ostavljaju svoje utiske. Ostaje nam da se nadamo da ćemo i ove godine dostići neki nivo posjeta iz prethodnih godina. Ture će počinjati sa vozićem koji kreće sa besplatnog parkinga i vozi do ulaza u pećinu, a ni cijene ulaznica neće se mijenjati: za odrasle 10,90 eura, za djecu do pet godina jedan euro, za djecu od pet do 15 godina 6,90 i porodični paket koji podrazumijeva dvoje odraslih i dvoje ili troje djece do 15 godina staje 29,90 eura”, kazala je Đuranović i najavila da će tokom oktobra i novembra za građane Crne Gore biti aktivni promo paketi i vikend akcije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.