Zapadna Australija očekuje najgoru oluju u posljednjih 10 godina
Kretanje oluje

Zapadna Australija očekuje najgoru oluju u posljednjih 10 godina

Zapadna Australija priprema se danas na najgoru oluju u deset godina jer će se ostaci tropskog ciklona suočiti s hladnim frontom, uz jake kiše i olujne nalete vjetra koji se očekuju duž obale, upozorili su meteorolozi.

Vjetrovi koji duvaju do 210 km na sat očekuju se u nedjelju u blizini Pilbare, a kretaće se tokom noći i u ponedjeljak južno, prema glavnom gradu države Pertu.

"Stvarno se osjećaju jaki vjetrovi i donose puno prašine. Kreću se prema jugu i očekuje se da će pogoditi Pert", rekao je Džejms Ašli, iz državne kancelarije za meteorologiju WA.

"Očekuju nas visoki talasi, pogotovo u ponedjeljak, od preko osam metara. Malo je vjerovatno da će se u Pertu vrijeme ublažiti do ponedjeljka popodne", rekao je na brifingu za novinare.

Džon Brumhol, pomoćnik povjerenika u Odjeljenju za vatrogasne i hitne službe (DFES), rekao je da će "oluja koja se događa jednom u deset godina" uzrokovati poplavu i opasne uslove na moru.

"Ne izlazite na okean u nedjelju ili ponedjeljak. Nećete dovesti u opasnost samo svoj život, već i živote dobrovoljaca koji će biti pozvani da vas spasu", rekao je Brumhol.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.