CKM: Iz Bijelog Polja poslata loša slika odnosa prema državnim simbolima
CKM

Pohvalili CB Bijelo Polje

CKM: Iz Bijelog Polja poslata loša slika odnosa prema državnim simbolima

Crnogorska kulturna mreža(CKM) najoštrije je osudila kako navodi u saopštenju, šovinistički i vandlski čin prema crnogorskoj zastavi koji se desio na Trgu Slobode u Bijelom Polju.

"Ovaj kukavički čin je pokazatelj neodgovornog odnosa njegovih počinoca prema matičnoj drzavi i prema svim njenim grđanima. Sramni gest ima još veću težinu jer se dogodio u vrijeme kad je naša država obolježavala veliki praznik kakav je 21. maj.

Bez obzira što im je to posao,i što ih građani za to plaćaju naša organizacija upućuje čestitke zaposlenima u CB Bijelo Polje na brzoj reakciji u rasvjetljavanju ovog sramnog gesta prema Crnoj Gori. Apelujemo na sudstvo da počinioci skrnavljenja držvne zastave budu najoštrije kažnjeni, kao i da se ispita ko su nalogodavci. Oštrim sankcioniosanjem počinilaca  bi se poslala  jasna poruka svima da više nema tolerisanja nepoštovanja države i njenih simbola", ocjenjuju iz CKM-a.

Gestom koji se dogodio u Bijelom Polju se kako kažu, šalje jasna poruka državi Crnoj Gori šta će se desiti sa  njenom suverenošću ako nakon parlamentarnih izbora većinu budu činili oni koji ni dan danas ne prihvataju državne simbole i tekovine 21. maja.

"Iz navedene situacije se može izvesti jasan zaključak da nam predstoji velika borba za očuvanje crnogorskog identiteta i konceptom građanske Crne Gore.Iz Bijelog Polja je u svijetu poslata jedna loša slika o Crnoj Gori kako se nažalost ni nakon 14. godina od obnove suverenosti kod dijela građana nije sazrela svijest o poštovanju države i njenih simbola.

Izražavamo zaljenje što se ovaj vandalski čin dogodio u Bijelom Polju gradu u kojem se 2004. godine prvi put zavijorila crnogorska zastava i intonirala zvanična državna himna.Vjerujemo da žaljenje zbog ovog gesta dijele i građani Bijelog Polja koji su dali veliki doprinos da Crna Gora 2006. godine obnovi svoju suverenost", naveli su iz CKM-a.

Crnogorska kulturna mreže će kako se dodaje u narednim danima crnogorskoj javnosti predstaviti još jedan neodgovoran odnos  prema državnim simbolima, državi Crnoj Gori i 21. maju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.