Preukusno: Zapečene palačinke u mlijeku sa orasima i sećerom
Foto: Nezavisne novine

Preukusno: Zapečene palačinke u mlijeku sa orasima i sećerom

Napravite sočne zapečene palačinke u mlijeku sa orasima i sećerom.

Sastojci

PALAČINKE

3 jajeta

3 dl mlijeka

2 dl kisjele vode

300 gr brasna tip 400

prstohvat soli

pola kašičice sećera

na vrh noza praska za pecivo

3 kašike ulja

ZA UVIJANJE

18 kašika mljevenih oraha

18 kasika sećera

3/4l mlijeka

Priprema

Palačinke - Umutiti jaja pjenasto, potom mlijeko i vodu dodati jajima, lagano promiješati. Dodati prstohvat soli, pola kašičice sećera, na vrh noža praška za pecivo i ulje i promiješati. Postepeno dodavati brašno i mutiti mikserom.

Palačinke peći u ugrijanoj teflonskoj tavi. Ovo je mjera za 12 palačinki. Svaku palačinku posuti sa jednom kašikom mljevenih oraha i sa jednom kasikom sećera. 

Palačinke urolati i staviti red u keramičku, vatrostalnu ili neku drugu dublju tepsiju za pecenje. Stavite polovinu palacinki na dno. Potom ih pospite sa tri kasike oraha i tri kasike sećera.

Stavite drugu polovinu urolanih palacinki i opet pospite sa tri kašike sećera i tri kašike oraha. Zalijte mlijekom i ostavite da malo upiju.

Pecite 15-ak minuta na temperaturi od 200C. Samo da malo porumene, toliko da se zapeku odozgo.

POSLUŽIVANJE

Predivne su vruće, ali se mogu jesti i sjutradan. 

Nezavisne novine

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.