Glavni grad dobija televiziju, radio i portal, imaće 46 zaposlenih
Ilustracija

Na godišnjem nivou biće potrebno 734.000 eura

Glavni grad dobija televiziju, radio i portal, imaće 46 zaposlenih

Radio televizija Podgorica imaće 46 zaposlenih, a na novoj televiziji, radiju i internet portalu, prema podacima Glavnog grada, radiće deset novinara i sedam voditelja, dok su ostalo administrativni radnici, direktor, glavni i odgovorni urednik medijskih servisa. To se navodi u informaciji o ključnim elementima uspostavljanja DOO lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica, koju je pripremio Glavni grad.

Buduća televizija proizvodiće informativni, političko-ekonomski, zabavni, dokumentarno-kulturni, sportski i dječji program, a funkcionisanje Radija Podgorica i internet portala biće povezano da televizijom,prenosi Dan.

Prema procjeni Glavnog grada za finansiranje gradske televizije na godišnjem nivou biće potrebno 734.000 eura.

“Ovaj podatak tiče se prvih 12 mjeseci funkcionisanja javnog emitera, ne računajući iznos od 130.000 eura koji je, shodno analizama potrebno uložiti u nabavku tehničke opreme”, piše u informaciji o ključnim elementima uspostavljanja DOO lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica koju je pripremio Glavni grad.

U dokumentu je naznačeno da su transferi osnivača projektovani na 477.000 eura, od marketinga i ostalih sopstvenih prihoda očekuju prihod od 220.000, a 37.000 eura od međunarodnih projekata i donacija.

Kada su u pitanju rashodi, za bruto zarade im je potrebno 480.000 eura, za troškove materijala i energije 36.000, za honorare za stručne saradnike i stažiste potrebno im je 36.000 eura, a za troškove autorskih i srodnih prava 30.000 eura.

Iz Glavnog grada navode da gradska televizija ima snažan potencijal za marketinšku djelatnost, te da bi kolektiv od početka trebalo da bude posvećen tom segmentu.

U tome bi, kako navode u dokumentu, od izuzetnog značaja bila podrška organa lokalne uprave resornog za izradu projekata za IPA i druge fondove.

"Sve ovo predlog je mjera zahvaljujući kojim bi procenat sopstvenih prihoda u ukupnom budžetu preduzeća bio što veći čime bi rad RTV "Podgorica" predstavljao što manje opterećenje po budžet Glavnog grada, odnosno sredstava građana", piše u dokumentu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.