U Zagrebu privremeno zatvorena željeznička stanica zbog posljedica zemljotresa
Ilustracija

U Zagrebu privremeno zatvorena željeznička stanica zbog posljedica zemljotresa

Zgrada zagrebačke Glavne željezničke stanice privremeno je zatvorena za putnike, jer je u zemljotresu koji je pogodio Zagreb u martu oštećena masivna kamena ograda na krovu tog zdanja.

Kako je saopštilo preduzeće Infrastrukture Hrvatske željeznice, zbog bezbjednosti putnika, građana i željezničkog osoblja pristup staničnoj zgradi i prvom peronu ograničen je odmah nakon zemljotresa, a kretanje je trenutno moguće jedino sa zapadne strane Glavne stanice.

Šteta pričinjena na krovu Glavne stanice u zemljotresu 22. marta, prijavljena je Zavodu za zaštitu spomenika kulture i prirode Grada Zagreba, a u HŽ Infrastrukturi rekli su da preduzimaju sve potrebne aktivnosti za njeno sigurno uklanjanje, javila je Hina.

Putnički željeznički prevoz u Hrvatskoj obustavljen je 22. marta, a ponovo je uspostavljen 11. maja i od tada se odvija redovno.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.