Egipatske snage ubile 21 ekstremistu na Sinajskom poluostrvu
Ilustracija

Pripremali pokolj na kraju Svetog mjeseca Ramazana

Egipatske snage ubile 21 ekstremistu na Sinajskom poluostrvu

Egipatske vlasti su danas saopštile da su snage bezbijednosti te zemlje ubile 21 ekstremistu u dva odvojena sukoba na sjeveru Sinajskog poluostrva.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da su ekstremisti planirali napade tokom praznika Eid el-Fitr koji počinje sjutra i označava kraj islamskog svetog mjeseca Ramazana.

Navedeno je da su u sukobima povrijeđena dva policajca, prenosi Beta.

Kako se navodi u saopštenju, policija je prilikom pretrage dvije lokacije na kojima su se ekstremisti krili pronašla oružje, eksplozivne naprave i samoubilačke pojaseve.

Egipat se godinama bori protiv ekstremista na sjeveru Sinajskog poluostrva, ali je pobuna u tom regionu ojačala nakon što je vojska 2013. zbacila s vlasti islamističkog predsjednika Mohameda Morsija, prvog demokratski izabranog šefa države.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.