Najmanje dva putnika preživjela pad aviona na naselje, broj mrtvih 80, strahuje se da bi mogao zastrašujuće rasti
Sa mjesta nesrećem Foto:Anadolija

Pakistan

Najmanje dva putnika preživjela pad aviona na naselje, broj mrtvih 80, strahuje se da bi mogao zastrašujuće rasti

Najmanje 80 osoba je poginulo kada se avion pakistanske nacionalne avio-kompanije sa 99 putnika i članova posade srušio u petak na stambenu četvrt u Karačiju, rekli su lokalni zvaničnici.

Iz olupina pakistanskog aviona izvučena su 57 tijela. Anadolija prenosi da je taj broj 66. Za sada se zna da su najmanje dva putnika preživjela.

Nakon što je gradonačelnik Karačija Vasim Akhtar izjavio da nije bilo preživjelih u avionskoj nesreći, Ministarstvo zdravlja provincije Sindh saopštilo je da su preživjela tri putnika, prenosi Anadolija.

Miran Jusuf, portparol Ministarstva zdravlja, izjavio je da je dosad 66 tijela izvučeno s mjesta nesreće, ne navodeći da li se radi o putnicima ili žiteljima naselja u koje se srušio avion. Istakao je da je jedan od preživjelih i Zafar Masood, generalni direktor Banke Punjab, koji je bio jedan od putnika.

Direktor kompanije PIA Arshad Malik izjavio je da je pokrenuta istraga o nesreći i da preliminarni pokazatelji upućuju na tehnički kvar na avionu kojem je neposredno prije pada kontrolnom tornju prijavio i pilot.

Guverner pokrajine Sindh Imran Ismail kazao je da strahuje da bi bilans smrtno stradalih mogao zastrašujuće rasti zbog činjenice da se avion srušio na stambene zgrade.

Pilot kompanije "Pakistan internešnal erlajns" je u poslednjim trenucima razgovora s kontrolom leta rekao da su mu otkazala oba motora. Zatim se čulo: "Mejdej, mejdej, mejdej" (poziv u pomoć). Veza je izgubljena a nekoliko trenutaka kasnije je avion, koji je poletio iz Lahorea, pao nedaleko od aerodroma u Karačiju. 

Zvaničnik pakistanske kompanije je rekao da je pilot u razgovoru s kontrolom leta govorio o tehničkim problemima, uključujući otkazivanje oba motora. U zapisu razvovora se potvrđuju problemi s motorima. Onda je obaviješten da su obje piste slobodne za slijetanje, nakon čega je izgubljen kontak s letjelicom.

Nekoliko momenata kasnije, avion se srušio u naseljeni dio u Karačiju, pokušavajući da sleti na međunarodni aerodrom u tom gradu. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.