Kršenje mjera: Prijave protiv 1.768 osoba, 144 lica sprovedeno u Spuž

Mjere najčešće kršili Podgoričani

Kršenje mjera: Prijave protiv 1.768 osoba, 144 lica sprovedeno u Spuž

Uprava policije je, od početka primjene mjera koje su donijete u cilju sprečavanja širenja korona virus do 19. maja, podnijela krivične prijave protiv 1.768 osoba koje su ih krišile. Od tog broja u 144 osobe su sprovedene u prostorije Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Podgorici.

Najviše mjera su prekršili građani Podgorice 429, Barani 291, zatim Nikšićani 240, dok su u Herceg Novom podnijeto 143 prekršajne mjere, pišu Vikend novine.

U Ulcinju su zbog kršenja mjera podnijete 102 krivične prijave.

“Građani su najviše kršili mjeru zabrane izlaska iz objekta stanovanja u propisanom vremenu i po ovom osnovu policija je podnijela krivične prijave protiv 714 osoba. Zbog nepoštovanja mjere zabrane putničkog međugradskog saobraćaja podnijete su krivične prijave protiv 235 osoba. Zbog kršenja mjere zabrane okupljanja stanovništva u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima krivične prijave su podnijete protiv 81 lica”, kazali su Vikend novina iz Uprave policije.

Prema statističkim podacima koji su iz Uprave policije dostavljeni Vikend novinama, u Budvi je podnijeto 87 krivičnih prijava zbog kršenja mjera NKT, dok je u Kotoru procesuirano 70 osoba.

Slijede Pljevlja 62 i Berane sa 54 podnijete krivične prijave. Zbog kršenja mjera procesuirano je 37 osoba iz Tivta, 36 iz Danilovgrada i 35 iz Plava, dok je u Bijelom Polju i na Žabljaku podnijeto po 30 krivičnih prijava.

Na Cetinju je zbog kršenja mjera procesuirano 26, a u Rožajama 24 osobe. Nešto manji broj osoba, njih 19, procesuirano je u Tuzima, dok je u Mojkovcu procesuirano 17, a u Kolašinu 15 lica. U Andrijevici je podnijeto osam krivičnih prijava, dok je u Šavniku procesuirano sedam osoba. Najmanje mjera prekršili su građani Petnjice, njih šestoro.

Od ukupno 1.768 osoba, koje su procesuirane zbog kršenja mjera NKT, 144 su sprovedene u prostorije Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Podgorici.

“Shodno nepostupanju po privremenim mjerama koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti u Crnoj Gori, u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija od 16. marta nalazilo se 144 lica lišena slobode”, kazali su iz UIKS-a Vikend novinama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.