Mitropolija: Napad u Baru pokazuje da je bezbjednost episkopa i sveštenika u Crnoj Gori ozbiljno ugrožena

Mitropolija: Napad u Baru pokazuje da je bezbjednost episkopa i sveštenika u Crnoj Gori ozbiljno ugrožena

Poslednji događaj od sinoć kada je napadnut sveštenik Nikola Radović ispred Parohijskog doma u Baru pokazuje da je bezbjednost episkopa i sveštenika u Crnoj Gori ozbiljno ugrožena, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Iz Mitropolije su ocijenili da mjesecima traje otvorena kampanja protiv Crkve, episkopa, sveštenstva i vjerujućeg naroda u Crnoj Gori. 

Slučaj je prijavljen policiji. Policija je danas saopštila da je zbog prijetnji svešteniku lišila slobode jedno lice.

"Svešteniku Nikoli je grupa mladića došla izpred doma, počela da urliče, viče, prijeti. To je izazvalo uznemirenje naročito kod male djece i supruge. Na molbu oca Nikole da se raziđu i idu svojim putem, počeli su da mu psuju srpsku majku i da mu prijete, pominjući da popovi ubrzo više neće moći po Crnoj Gori da se šetaju. Ako tome dodamo da je najbučniji iz te grupe bio mladić islamske vjeroispovijesti, onda vidimo svu neozbiljnost i neodgovornost, na prvom mjestu predsjednika Đukanovića i premijera Markovića koji crtanjem meta vladikama i sveštenicima stvaraju ambijent koji, nadamo se, niko u Crnoj Gori ne želi. Nije li ovo plod Đukanovićeve zlonamjerne i netačne konstatacije da “Crkva uvozi sveštenike”? ", navodi se u saopštenju.

Izrazili su oštar protest i osudili "ovakvo ponašanje vlasti i njihovih pristalica":

"Pozivamo sve u državi, a naročito one koji su najodgovorniji, da prestanu sa gonjenjem Crkve, episkopa, sveštenstva i verujućeg naroda, uz molitvu da se litije što prije vrate, jer se kroz njih očigledno iscjeljuje ovo društvo od međusobne mržnje i pakosti. Odlučni da istrajemo na putu Božijem, hodeći stazama Svetih Božijih ljudi, uzdajući se u njihovu pomoć poručujemo još jače i glasnije – Ne damo svetinje!".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.